Design Kiállítás és Vásár

2016 május - Max City

Az Annie Sloan márkával már évek óta dolgozom, az egyik nagy kedvencem, mert kiváló minőséget képvisel és rendkívül sokoldalúan használható.

Mivel nagy híve vagyok, természetes volt, hogy elvállaltam Szendrődi Enikő, a Nemiskacat tulajdonosának felkérését, hogy segítsek megtervezni és megvalósítani egy Annie Sloan standot a 2016-os Design Kiállítás és Vásáron.

Enikővel és Németh Zsuzsa dekoratőrrel nagyon hatékony csapatot alkottunk, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a tény, hogy a helyszínen számos új rajongót szerzett magának a márka és Enikő stúdiója.

Enikő azzal keresett meg, hogy nem szeretne festékkiállítást a standján, hanem valami sokkal egyedibbre vágyik. A stand alapkoncepciójának ötletét ez a kanapé és a két fotel adta, melyek, átalakításukat követően, Enikő műhelyében, a Nemiskacatban pompáztak. A budoár hangulatot árasztó bútorok köré komplett enteriőrt terveztünk, melyen keresztül kézzel foghatóan be tudtuk mutatni az Annie Sloan festékek felhasználhatóságának sokszínűségét.

Amikor annak idején rátaláltam a kanapéra, mindenki le akart róla beszélni, hogy megvegyem, ami nem is csoda, hiszen az eredeti kinézete – retro bordó huzat és sötétbarna fa – minden volt, csak nem szemet gyönyörködtető. De engem első látásra meggyőzőtt a formája, a kecsessége és tudtam, hogy képes vagyok úgy átalakítani, hogy előcsalogassam a benne rejtőző lehetőségeket.

A fotelek Annie Sloan szövettel lettek újjá varázsolva, fa részeik pedig a szövet színjátékát tükrözik vissza: az egyiknél a kék és narancssárga, a másiknál pedig a piros és türkiz színek keverednek, és a visszakoptatási technikának köszönhetően egyik sem nyomja el a másikat, nagyszerűen érvényre jut mindegyik. A fotelek ülőkéje és támlája is eltérő színű, de mivel teljes mértékben beleolvadnak a színkompozícióba, első látásra ez fel sem tűnik.

Az Annie Sloan márka túllép a festékekről alkotott sztereotípiákon és szinte nincs olyan felület, anyag, amelyen ne lehetne alkalmazni, legyen szó fáról, szövetről, papírról, fémről. Ennek ékes bizonyítéka ez az egyszerű ikeás szőnyeg, amelyre stencil segítségével lett ráfestve a kanapé textilhuzatának különleges mintája. Ugyanez került rá egy kisebb stencillel a fa asztalra is Annie Sloan sötét wax-át alkalmazva. A végeredmény olyan hatást kelt, mintha a minta bele lenne égetve az anyagba.

Kis tervezőcsapatunk feladata az volt, hogy egy standon belül bemutassa az Annie Sloan festékek alkalmazhatóságának ezerszínűségét. Láthatóvá, kézzel foghatóvá kellett tenni minden anyagtípuson a festék megjeleníthetőségét. Így kerültek a standra az Annie Sloan festékkel megszépített és különlegessé munkált fotelek, a szőnyeg, a fa asztal, a függönyök, tapéta és egy nagy fal a termékcsalád csaknem összes színével.

A kiállítás évében ünnepelte a márka fennállása 25. évét, ennek tiszteletére és örömére készült a jubileumi logó, melyet én magam terveztem és gyártottam le. Nem volt kis munka, hiszen apró darabokból készült, melyeket egyenként kellett lefesteni az Annie Sloan különböző színeivel.

A közkedvelt Annie Sloan fal a termékcsalád összes színével. Ugye milyen sokszínű?

Pin It on Pinterest

Share This