DIY

Egyedileg tervezett 3D falak

A munkáimban, azon kívül, hogy a megbízók igényeit maximálisan kielégítsem, mindig az inspirál, hogy egyedit hozzak létre. Éppen ezért nagyon sok tárgyat, festményt, berendezést én magam tervezek és készítek vagy gyártatok le.

Ezek az adott lakás vagy ház hangulatához, stílusához igazodnak és olyan pluszt adnak látványban, amelyet egy tömeggyártott termékkel nem lehetne elérni.

Az első 3D falat egy családi ház nappalijába terveztem. A házat egy fiatal pár örökölte és tele volt csodaszép tikfa bútorokkal, összességében azonban a sok sötét berendezés nyomasztóvá és gyászos hangulatúvá tette. A fő feladat az volt, hogy a régi bútorok megőrzésével fiatalos otthont tervezzek. A megbízás eleinte csak a hálószoba átalakítására vonatkozott, de a végeredményt látva a pár úgy döntött, rám bízzák az egész ház megújítását. Megváltoztattuk a falak színét, új textíliákat és képeket választottunk.

A nappaliba szerettem volna valami igazán ütőset, és kerestem az eszközt, amellyel ezt megvalósíthattam volna. Az inspirációt egy liliom mintájú festőhenger adta, az a fajta, amit még nagyszüleink használtak falfestésre. A minta olyan gyönyörű volt és annyira illett a családi ház nappalijának hangulatához, hogy mindenképpen fel akartam használni. Így született meg az a saját fejlesztésű technikával készített egyedi, 3D fal, ami azóta névjegyemmé vált.

A 3D falat az évek során számos projektembe beépítettem. Nagyon látványos és nagy előnye, hogy rugalmasan tervezhető, az adott lakás adottságaihoz maximálisan adaptálható. A hengerminták sokfélesége, a színválasztás, a különféle fényhatást adó professzionális Annie Sloan festékek és az antikolás szinte végtelen számú variációs lehetőséget adnak. Elegáns, egzotikus, bohém, vintage – bármelyik stílus megvalósítható, de a végeredmény minden esetben egyedi.

A 3D falat alkalmaztam már pici, panel fürdőszobában, nyaralóban és jógastúdióban is. A lényeg, hogy meg kell találni azt a színt, stílust, ami az adott enteriőrhöz illeszkedik.

A panel fürdőszoba legmeghatározóbb látványeleme lett az erősen antikolt 3D fal. Az ihletet a távol-keleti országok épületeinek kopottas, egyben egzotikus hangulata adta. A kihívást itt egyrészt a kopottság mértékének eltalálása, másrészt pedig a fal egyenetlensége jelentette. Mivel nem akartunk egyetlen centimétert sem veszíteni az értékes térből, a gipszkarton fal eleve kizárásra került, viszont a 3D faldekor telitalálatnak bizonyult.

A jógastúdióban a látogatók a mai napig tapogatják az oda tervezett 3D falat, mert nem tudják eldönteni, hogy tapéta vagy valami egészen más. A stúdió 3D falának alapja okkersárga színű festék , amely arannyal és Annie Sloan Chalk Paint Old White színével lett antikolva.

Pin It on Pinterest

Share This