LoveYoga

Egyik kedvenc megbízásom a LoveYoga óbudai stúdiójának tervezése, melynél alapkövetelmény volt a keleties hangulat megidézése anélkül, hogy „ráülne” a termekre. Meg kellett találni az egyensúlyt a keleties luxus és a letisztultság között, hogy a jógára érkező vendégek figyelmét ne vonja el a sok díszítés, mégis egyfajta különlegesség-érzés töltse el őket.

A stúdióban kialakításra került egy Nap terem, Nap mandalával és férfias jegyekkel, valamint egy női minőséget képviselő Hold terem.

Nagyon kellett azonban arra vigyázni, hogy a két minőség elkülöníthető, ugyanakkor összekapcsolható is legyen. Mindezt színekkel, motívumokkal értem el. Egyedileg készültek a világító berendezések, kézzel festettem a mandalákat, természetes anyagokat és pozitív energiát sugárzó színeket használtam. A tulajdonos és a vendégek visszajelzései azt mutatják, hogy megérte a sok munka, igazán szerethető hellyé vált a stúdió.

HOLD terem

A Hold a női minőséget képviseli, melyet a teremben a Hold mandala, a finom pasztellszínek és a természetes anyagok használata erősít.

Az oltár a terem egy meghitt szegletévé vált, melynek kialakítását azonban kényszer szülte, mivel mögötte egy elfalazott ajtó volt. Egyszerű, letisztult, dísze a lézerrel kivágott keleti kapu motívum.

A terem szívét adó Hold mandala egyedileg gyártott, lézerrel vágott, rétegelt lemezből készült, a belsejébe pedig a jógázók mantrájának gipszkartonból gyártott jele, az „ohm” került.

NAP terem

A Nap, a férfiasság szimbóluma, melynek mandalája a terem vezérmovítuma. A narancs és a halvány türkiz finoman utal a férfi minőségre, ugyanakkor elhagyja a megszokott drapp-kék sztereotípiát.

A kedvenc termékkel, az Annie Sloan festékkel, stencil segítségével készített Nap mandala

Az „ohm” jele itt is megjelenik, ám itt egy karakteresebb, férfiasabb forma belsejében. A készítés technikája – lézervágott, belseje gipszkarton- megegyezik a Hold mandaláéval.

TEÁZÓ

A stúdió közösségi tere, a jógára hangolódás és az azt követő levezetés fontos helyszíne. A helyiségből szinte kiugrik a fáradt szürkéből Annie Sloan élő pirosára festett konyhaszekrény.

A teázáshoz nélkülözhetetlen padot raklapbútorból álmodtam meg. A teázó színes fala bizonyítja, hogy a sok apró részlet, ha tudatosan használjuk, csodás egységet hozhat létre: a színes, egyedi anyagú és mintázatú párnák, a különleges, gyöngyökkel kivarrt faliszőnyeg és a lila-padlizsán-mustár színek verhetetlen kombinációt alkotnak.

A teázó egyik falát díszíti az „Élet fája”, kicsit újragondolva, hiszen színes újságokból készült, szalvéta-technikával, 180 elemből. Igyekszem a játékosságot is belecsempészni a munkáimba: a figyelmes szemlélő észreveheti a minták között a teáskannát.

Hiszek benne, hogy az apró részletekben rejlik a teljesség. A kopott csempére falemezt ragasztottunk, amelybe leheletfinom elefántminta lett gravírozva.

FOGADÓTÉR

Amikor belépünk valahova, az első benyomás nagyon meghatározó. Ezért került a Loveyoga fogadóterébe ez az egyedi tervezésű, speciális technikával, kezelt fából a Fanyúvasztó által készített ötszög alakú térbe ívesen benyúló recepciós pult.

Mindenhol gondot okoz, hová tegyük a cipőket, papucsokat. A Loveyoga papucsos fala stílusos, praktikus és a 3D-s antikolt fal színe és mintája köszön vissza rajta.

Tapéta? Nem! Saját tervezésű, 3D fal, okkersárgaszínben Annie Sloan Old White színével és arany festékkel antikolva.

Pin It on Pinterest

Share This