Modern konyha

„Legyen otthonos és elegáns”

Ez lehetne a mottója ennek a projektnek, ami ugyan eredetileg nem pályázati céllal készült, mégis egy hazai lakberendezési magazin közönségdíját nyertem el vele. A megbízók azt szerették volna, ha az addig elkülönülő terek valamilyen rendező elv segítségével kontinuitást kapnak, egységbe rendeződnek.

A tulajdonosok fanatikus minimál-stílus rajongók voltak, előszeretettel alkalmazták a fehéret és szürkét, és eleinte el is zárkóztak attól, hogy színeket használjak, de egy kis trükközéssel sikerült becsempésznem az otthonukba a természet színeit és motívumait. Az egész tér „beach house” érzetet kapott, amelyre a falba épített akvárium és a konyhai munkapult vízszínű hátlapja is ráerősített. A végeredmény egy nagyon modern, ugyanakkor otthonos és harmóniát sugárzó enteriőr lett. A pályázat zsűrije letisztult egyszerűségét, egyenes vonalait és tiszta színeit tartotta figyelemre méltónak.
Az amerikai konyha kétségtelen előnye, hogy a konyhában tevékenykedők nem szeparálódnak el a nappaliban tartózkodóktól, hátránya viszont, hogy minden fogás illata is ott van velük. Erre a kellemetlenségre jelent megoldást az a hatalmas tolóajtó, amivel a konyha lezárható egységgé alakítható, de ha úgy akarom, újra egybenyitható a nappalival.
A kanapé mögötti 3D-s faldekor mintája visszaköszön a szemközti bárrész felső szekrényeinek felületén.
A konyhasziget munkalapja speciális anyagból, Corian-ból készült, ami nagyszerűen formázható és lehetővé tette a hajlított forma kialakítását. A pult a funkcionalitás követelményeinek is maximálisan megfelel, hiszen többrekeszes, szellőző zöldségtároló és bortartó is helyet kapott benne.
A fa-motívum vezérszimbólumként köti össze a ház tereit: megjelenik a függönyökön és a tolóajtón is. A motívum letisztultságot sugároz, ugyanakkor természetközelivé, barátságossá varázsolja a helyiségeket.
A bár felső szekrényei bőrrel lettek kárpitozva, amelybe lézerrel a 3d-s faldekor mintája került gravírozásra.

Pin It on Pinterest

Share This